Orientique

Uniek

Orientique Australië is een merk waarbij kunstenaars prints ontwerpen die in  de kleding worden verwerkt.
De stoffen worden van biologisch katoen gemaakt waarbij maar 91% van het water gebruikt wordt voor productie. Zeer milieu vriendelijk.

De garens zijn van de allerbeste kwaliteit wat je voelt wanneer je de kleding draagt.

De combinatie van prachtige prints en de allerbeste katoen, rayon en linnen maakt van elk kledingstuk iets unieks!

Fair trade

Biologische certificering, veilige werkomstandigheden, GEEN kinderarbeid en eerlijke lonen voor arbeiders.

Minder water

Voor de productie van een T-shirt van NIET-biologisch katoen is gemiddeld 2.700 liter water nodig. Biologisch katoen gebruikt tot 91% minder water om te produceren.

Saves lives

Niet-biologische katoengewassen gebruiken elk jaar naar schatting $ 2 miljard aan chemicaliën, pesticiden en genetisch gemodificeerde organismen. Gecertificeerd biologisch katoen is niet behandeld met schadelijke producten.

De helft van de $ 2 miljard aan chemicaliën en pesticiden die in niet-biologisch katoen worden gebruikt, wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie als “giftig” bestempeld.

 

Saves The planet

Katoen wordt erkend als het “vuilste gewas ter wereld”. 97% van ’s werelds katoen is niet biologisch. De zaden zijn genetisch gemodificeerd om meer te produceren en ongevoelig te zijn voor chemicaliën.

25% van de insecticiden ter wereld en 10% van de pesticiden ter wereld worden gebruikt op niet-biologisch katoen.
In biologisch katoen helpt de combinatie van geen giftige chemicaliën, pesticiden en genetisch gemodificeerde organismen met tot 91% minder waterverbruik onze planeet te beschermen.

Bij de consumptie van niet-biologisch katoen komt ca. 220 miljoen ton broeikasgas per jaar. Biologisch katoen creëert ca. 46% minder CO2-uitstoot. 2,6% van het wereldwijde waterverbruik wordt gebruikt om niet-biologisch katoen te produceren. 20% van de wereldwijde zoetwaterverontreiniging is afkomstig van textielbehandeling en verven.

We kunnen allemaal een verschil maken.